VrouwencirkelsVrouwen zijn anders dan mannen, een open deur?
Ergens wel natuurlijk maar weten wij vrouwen eigenlijk wel wat we te bieden hebben door simpelweg vrouw te zijn, in al haar eigenaardigheden, in al haar gemoedstoestanden, in al haar kracht en vuur.

Daar kom je pas achter door met vrouwen samen te zijn in een veilige cirkel waarin alles mag zijn wat er is.

Met Rode Tent Altheya willen we een veilige, warme ontmoetingsplek bieden aan vrouwen om elkaar te inspireren, te steunen en elkaar werkelijk te zien en te horen. Dat doen we door onze levensverhalen met elkaar te delen. Dat kunnen mooie, vrolijke en ontroerende verhalen zijn, maar ook verhalen vol pijn en verdriet. Er is ruimte voor alles wat zich aandient. Zo leer je de ander maar ook jezelf op een andere manier kennen.
De Rode Tent is een plek waar je even kunt rusten, de batterij weer kunt opladen en je opnieuw kunt verbinden met de natuurlijke tijd, weg van de drukte en gejaagdheid van het dagelijks leven.

Het concept ‘Rode Tent’ komt uit Amerika, waar bijeenkomsten onder deze naam worden georganiseerd naar aanleiding van het boek ‘De Rode Tent’ van Anita Diamant. Het idee is gebaseerd op de eeuwenoude traditie van vrouwen om één keer per maand, tijdens de donkere maan (nieuwe maan) bij elkaar te komen om hun cyclus te eren. Inmiddels zijn er wereldwijd honderden Rode Tenten opgezet, waarbij iedere Rode Tent-hoedster er haar eigen invulling aan geeft.

Je bent van harte uitgenodigd.

Comments are closed.