Holistic Pulsing

Een pulssessie:
Holistic pulsing is een soort van wieg- of schudmassage.
Door het schudden van je lichaam vanuit verschillende plekken wordt het water (je bestaat voor 75% uit water) in beweging gebracht wat een soort innerlijke schoonmaak op gang brengt. Water kan stenen breken, de kracht van water is zacht doch intens, het is deze kracht die wordt ingezet bij een pulssessie.

Praktisch gezien:

Je ligt op een massagetafel met makkelijke en warme, (géén dekentjes over je heen!) kleding aan. Je mag liggen zoals jij graag wil liggen.
De ondergrond is niet superzacht zoals een bed en je krijgt géén kussentjes onder je hoofd of benen  (uitzonderingen daar gelaten), dit is met opzet omdat de schudbeweging anders gedempt wordt door matras of kussen en dat is niet de bedoeling.

Hoe voelt het?
Meestal wordt een schudbeweging ingezet vanuit bv. je voeten, heupen, schouders, die bedoelt is om door je hele lichaam te golven, soms gaat het alleen om een been of arm of je hoofd. De beweging is soms wat groter soms wat kleiner maar altijd in het ritme van het lichaam zelf zodat je je gekoesterd kunt voelen als een baby in de baarmoeder. Er  kunnen ook golven van verschillende gevoelens en emoties door je heen gaan, je mag daar vrijelijk uiting aan geven, in woorden, geluid, beweging of wat voor jou maar prettig voelt om de doorstroming te bevorderen.
Tijdens een pulssessie gaat het even niet om het sociaal aangepaste, je mag werkelijk even je lichaam laten spreken en het is vaak een verrassing wat je lichaam te zeggen heeft, soms aangenaam, soms minder aangenaam, maar daar gaat het niet over. Het gaat er over dat je lichaam mag praten (zich mag laten kennen) en dat jij bereid bent te luisteren.

En erna?
Erna kan het zijn dat je je erg ontspannen voelt, of juist moe. Soms kan er een emotie nog wat nasudderen. Belangrijk is dat je erna niet gelijk stressvolle of concentratievragende dingen doet, lekker wandelen in de natuur is een goede activiteit, en vooral veel water drinken is aanbevolen, om al dat afvalwater van die innerlijke schoonmaak ook weer lekker door het putje af te kunnen voeren.

Voor wie?
Holistic Pulsing kent geen contra indicatie, het is voor iedereen geschikt, dus ook voor zwangere vrouwen, mensen met rugklachten, fysieke beperkingen, lastgevende ingewanden of wat dan ook.

En het is goed om te weten dat de methode heel zacht is waardoor jij en je lichaamswijsheid ervoor kunnen zorgen dat alleen dat wordt losgemaakt wat jij op dit moment kunt verwerken. Alles is goed.

Comments are closed.